Подай сигнал
, | 12/01/2022

Антон Георгиев коментира актуални теми от ОВК сектора в Bulgaria On Air

Антон Георгиев - управител на фирма Полюс-ТМ и пълноправен член на Българска асоциация "Отопление, вентилация и климатизация" (БАОВК), гостува в студиото на "България сутрин" по телевизия Bulgaria On Air. Заедно с останалите гости той коментира темата за цената на отоплението и избора на климатик. В интервюто той засегна и проблема с липсата на кадри в бранша.

"Ситуацията с търсенето и предлагането на климатици е в пиков момент. Една от причините е по-ниският разход на енергия. Големият проблем е да изпълним желанията на клиентите. Гладът за монтажници и техници в нашия бранш е огромен. При този бум всички фирми изпитват големи затруднения", коментира Антон Георгиев.

От думите му в студиото на "България сутрин" стана ясно още, че повечето хора се ориентират към по-добри марки и климатици с добър коефициент на трансформация на енергията. Около 1200-1500 лева струва един климатик, който ще ни предостави добра услуга. Около седмица пък трябва да изчакаме, за да дойдат и да ни го монтират.

"Най-изгодно е да ползваме термопомпа, която пак е вид климатик, но там инвестицията е по-скъпа и се прилага в новите строителства. Около 30 хил. лв. ще ни струва за апартамент от 100-150 квадрата. Инвестицията обаче се възвръща във времето", каза още Георгиев.

Гостът изтъкна и предимствата на подовото отопление - по-качествено, по-икономично и по-тихо. Според него температурата в дома ни през зимата трябва да е 23 градуса, като за спалнята тя може да е 21 градуса.

Гледайте запис от интервюто в сайта на Bulgaria On Air>>

Свързани публикации

crossmenu