Подай сигнал
, | 09/27/2022

БАОВК стана член на европейската федерация на асоциациите по ОВК

Българската асоциация „Отопление, вентилация и климатизация“ (БАОВК) е официално приета като член на Европейската Федерация на асоциациите по ОВК (REHVA), която обединява над 120 000 представители на бранша от 26 страни. Те ще се съберат за първи път на живо след двугодишна пауза, предвид световната пандемия, за да проведат годишната си среща, по време на която обменят опит и дискутират важни за бранша теми. Българската асоциация също ще има представител по време на най-голямото събитие за ОВК сектора в Европа.

„Вярваме, че модернизацията и развитието на иновации в бранша биха допринесли значително за привличането на инвестиции и биха спомогнали за утвърждаването му на международните пазари, затова подкрепяме активно обмена на иновативни практики и развитието на знания, както и установяването на връзки със сродни организации в чужбина. Подкрепяме дейността на членовете си чрез предоставяне на информация за пазарните възможности в страната и чужбина, участие в национални и международни прояви и мероприятия от съвместен интерес, организиране на работни срещи и семинари, осигуряване на компетентни юридически и професионални консултации“, коментира Петър Хетемов – председател на Българската асоциация „Отопление, вентилация и климатизация“ (БАОВК).

Българската асоциация „Отопление, вентилация и климатизация“ (БАОВК) е създадена през 2021 година от професионалисти в ОВК индустрията, за да осигури високо качество на услугите, предоставяни от членовете й при проектиране и изграждане на системи за отопление, вентилация и климатизация на самостоятелни жилища, обществени сгради и индустриални обекти.

Сдружението ще работи и за създаване на условия за повишаване качеството на подготовка на кадрите с цел подпомагане и обучение по съответните направления в специализирани обучителни центрове с последващо доказване на придобитите от тях знания.

Свързани публикации

crossmenu