Подай сигнал
, | 09/27/2022

Представители на БАОВК споделиха знания и опит с ученици от София

Представители на Българска асоциация „Отопление, вентилация и климатизация“ бяха гост-лектори в столичната гимназия „Хенри Форд“. Покана е по инициатива на заместник-директора на училището Ивайло Малинов.

Представителите на БАОВК се срещнаха с ученици от 11 клас от специалност „Топлотехника“, за да споделят част от своя практически опит и да им дадат насока за бъдеща професионална реализация.

Причина за посещението е и партньорството им, свързано с дуалното обучение на учениците, които от новата учебна година ще имат възможност за стаж в компаниите. Учениците от 11 клас ще практикуват в реална среда по два дни седмично, а учениците от 12 клас ще посещават компаниите през почти цялата работна седмица.

Топлотехника (отоплителна, климатична и вентилационна техника) e интегрирана специалност, която обединява няколко дисциплини и осигурява синхронизиране на Европейските стандарти с изискванията на бизнеса и пазара на труда. Тя има за цел да създаде професионалисти в областта на ОВК сектора, където проблемът с липсата на кадри се задълбочава в последните години.

ПГТЕ „Хенри Форд“ е най-голямото професионално училище в България и на Балканския полуостров с над 52-годишна история. В него учат над 1000 ученици в различни форми на обучение – дневна, самостоятелна и индивидуална.

Свързани публикации

crossmenu